مفيش سحور ممكن يعدي من غير ما ناكل كوب الزبادي معاه..هنعملكم النهاردة طريقة جديد للزبادي زي الجاهز بالظبط.
موضوعات مقترحة
لو بتستخدمي حليب بلدي فلازم يتغلي، وبعد الوصول لدرجة الغليان نوطي النار تماما ونضع على سطحه ملعقة خشبية لمنع الفوران، ويترك على النار لمدة ٢٠ دقيقة حتي. يقل منسوبه.
أما إذا كان حليب معلب فنقوم بتدفئته فقط.
الطريقة...
عند استخدام الحليب يجب أن يكون دافئا في نفس "حرارة دمعة العين".
لكل لتر من الحليب نضع ٢٠٠ جرام من الزبادي.
ملعقة ونصف حليب بودر
ملعقة سكر
ملعقتان من الحليب ويوضع علي الزبادي ويخفق بصورة جيدة
ثم يوضع الخليط كاملا علي اللبن الدافئ ويقلب جيدا ويوضع في أكواب الزبادي.
التسوية....
توضع أكواب الزبادي في وعاء حوافه مرتفعة ويصب بداخله ماء ساخن، ونضعهم بفرن دافئ مسبقا، ويترك لمدة ما بين ٤:٦ ساعات وفقا لحجم كوب الزبادي المستخدم.