Close ad

أستاذة تغذية تحذر من أخطاء تسبب التسمم الغذائي في الحر| فيديو

25-6-2024 | 19:32
أستاذة تغذية تحذر من أخطاء تسبب التسمم الغذائي في الحر| فيديوالتسمم الغذائي
مصطفى الميري

حذرت الدكتورة مي صلاح، أستاذة التغذية بالمعهد القومي للتغذية، من الإصابة بالتسمم الغذائي، بسبب ارتفاع درجات الحرارة.  

موضوعات مقترحة

وأوضحت أستاذة التغذية بالمعهد القومي للتغذية، خلال حوار مع الإعلامية مروة شتلة، بحلقة برنامج "البيت"، المذاع على فضائية "الناس"، اليوم الثلاثاء: "لو إحنا عايزين نحمي نفسنا من التسمم الغذائي، علينا اتباع قواعد سلامة الغذاء يعني أغسل إيدي كويس قبل ما أحضر الأكل، ولازم الاسطح تكون نظيفة، وكمان أقلل عدد المرات اللي باكل فيها من بره أحاول على قد ما أقدر، وأختار أماكن موثوقة".

وتابعت: "لما آجي آخد بالي من الأكل لازم الحفظ يكون في درجة حرارة مناسبة يعني في الشتاء ممكن نعمل الأكل نسيبه بره شويه على البوتاجاز لكن هنا الحر ضروري جدا إن الحاجة ممكن تفسد بسرعة خارج الثلاجة أو الفريزر فدي حاجات مهمة جدا لازم نخلي بالنا منها أخلي بالي قوي لو في أي تغيير في شكل الفاكهة في شكل الخضار ابتدت تدبل ابتدى يحصل تغيير في اللون بتاعها ما شلش الحتة الجزء البسيط ده وابتدي أكمل على إن هي سليمة بتكون ضربت كلها م خلاص هي مصابة يعني هي هي مصابة فأنا حتى لو شلت الجزء ده باقي الفاكهة اللي أنا شايفاها بعيني دي كويسة".


8 أخطاء غذائية شائعة عليك تجنبها خلال الصيف؟
كلمات البحث
اقرأ أيضًا:
الأكثر قراءة