Close ad

قمر ياسين تقدم طريقة عمل "موس شوكولاته لجيلي المانجا"

5-5-2024 | 23:33
قمر ياسين تقدم طريقة عمل  موس شوكولاته لجيلي المانجا قمر ياسين

تعتبر طريقة عمل موس شوكولاته لجيلي المانجا من وصفات الحلويات الشرقية الشهية والتي لها مذاق مختلف عن باقي الحلويات، ويمكن لهذه الوصفة تقديمها في المناسبات المميزة، وهي أيضا من الحلويات التي تنال إعجاب الأطفال والكبار، وذلك بحسب ما قالته قمر ياسين، مدربة صناعة حلوى الكيك في تصريحات تلفيزيونية لها.

موضوعات مقترحة

 وقدمت قمر ياسين طريقة عمل موس شوكولاته لجيلي المانجا وهي وصفة سهلة لا تستغرق سوى 40 دقيقة لتحضيرها، وتكفي الوصفة لحوالي 6 إلى 8 أشخاص، وإليكم الوصفة بالتفصيل في السطور التالية

موس شوكولاته لجيلي المانجا
:المقادير
1- 250 جرام كريمه لباني 
أو يمكن استبدله بالكريم شانتيه 150 جرام لبن ساقع و 100 جرام كريمه 
2- مقدار متساوي من الشوكولاته والحليب ربع كيلو شوكولاته شيبس سودا وربع كيلو لبن 
3- جيلاتين 15 جرام 
4- ميه 250 جرام 
5- 50 جرام باستري 

:الطريقة
1- الكريمه والعجان يكونوا ف الفريزر لمدة 5 دقايق عشان الكريمه متفصلش نحط الكريمه ف العجان نضربها نص ضربه قوامها يكون لسه سائل بس تكون مخفوقه 
2- هنحط اللبن مع الشوكولاته ونسيحهم وبعدين نقيس درجة حرارتها درجه الحراره 
 40 أو أقل 
3- نحط الجيلاتين ع الميه 
4- نحط الكريمه مع الشوكولاته ونقلب براحه عشان الكريمه متفصلش ونفضل نقلب لحد ما تبقى تمام وبعدين نضيف ال باستري ونفضل نقلب براحه وبعدين نضيف  الجيلاتين ونقلب لحد ما الجيلاتين يختفي لو الجيلاتين مسك جامد نسيحه بس منحطوش وهو سخن جامد وكدا بقى تمام موس الشوكولاته 
نضيف موس الشوكولاته ع جيلي المانجا َونحطهم ف الفريزر تاني

كلمات البحث
اقرأ أيضًا: